Tefal CROUSTY DELICE Sık sorulan sorular

Referans : OV568031

Sık sorulan sorular
İlk kullanımdan önce:
• Cihazı ambalajından çıkarın. Ambalaj, geri dönüştürülebilir malzemeden yapılmıştır ancak onaylı bir servis merkezine götürmek veya iade etmek için kullanışlı olabilir.
• Fırınınızı sabit bir zemine koyun.
• Fırının içindeki ve dışındaki tüm etiket ve korumaları çıkarın.
• Fırındaki tüm aksesuarları* çıkarın (ızgara, şiş vb.).
• Fırını ve aksesuarları nemli bir bez ile temizleyin. Dikkatli bir şekilde kurulayın.
• Sadece tutamaktan tutarak kapağı kapatın.
• Güç kablosunu topraklı prize takmadan önce tamamen açın.
• İşlev seçiciyi "fırın" konumuna getirin.
• Fırın termostatını en yüksek sıcaklığa ayarlayın.
• Pişirme süresini 15 ila 20 dakika arasına ayarlayın.
Fırın çalışmaya başlar. İlk başta biraz duman çıkabilir, bu tamamıyla normaldir ve kullanım ile birlikte ortadan kalkar.
Kapağı açmak, kapamak veya her hangi bir şekilde tutmak için litfen tutamağı kullanın.
• Et ve kümes hayvanlarını pişirme: fırın duvarlarına yağ sıçramasını en aza indirmek için yüksek kenarlı (en az 5mm) tepsiler kullanın.
• Hamur işleri için, çevrilmelerini kolaylaştırmak amacıyla yapışmaz kaplamalı tepsiler kullanın.
Et, balık, graten, sufle, hamur işleri vs. için:
• Rafı gereken yüksekliğe yerleştirin.
• İşlev seçiciyi "fırın" konumuna getirin.
• Yiyecek tepsisinin fırının içine yerleştirin ve kapağını kapatın.
• Fırın termostatını gereken sıcaklığa ayarlayın.
• Zamanlayıcıyı ayarlayın.
Fırın, programlanan süreye göre otomatik olarak ısınır ve durur. İstediğiniz zaman, zamanlayıcıyı sıfıra getirerek pişirme sürecine müdahale edebilirsiniz.
Ön ısıtma her zaman gerekli olmayabilir (tarife bağlıdır). Fırın çalışırken duvarlarının ve kapağının sıcaklığı yüksektir. Lütfen, tepsiyi doğrudan taban bileşeninin üzerine veya pürüzsüz taban yüzeyine koymamanız gerektiğini not edin.
Tüm tariflerde ızgara ve kızartma yapmak için:
• Fırınınızı ısıtın.
• Tepsinizi veya etlerinizi ızgaranın üzerine, ızgara bileşenine temas etmeden mümkün olduğu kadar yakın bir şekilde yerleştirin.
• Bir tepsiyi veya damlama tepsisini doğrudan taban elemanının üzerine, içinde biraz suyla veya ısıtmamış pürüzsüz tabana koyabilirsiniz, böylece pişirdiğiniz yiyeceklerden akabilecek yağ veya yemek sularını toplayabilirsiniz.
• Kapağı hafif açık bırakın (modele bağlı olarak).
• İşlev seçiciyi "ızgara" konumuna getirin.
• Gereken pişirme süresini zamanlayıcıyı kullanarak ayarlayın.
Fırın çalışmaya başlar. Etlerin ızgara da pişmesi için, pişirme süresinin yarısında çevrilmeleri gerekmektedir (sosis vs.)
Pişirme süresinin sonunda, eğer programlanmış pişirme süresinin sonuna gelinmişse, fırın otomatik olarak durur, eğer gelmemişse zamanlayıcıyı sıfır konumuna getirin.
Hiçbir koşul altında erime veya alev alma riski olan hiçbir malzemeyi fırının içine koymayın.
Fanlı fırınlarda cam veya topraktan yapılmış kapları kullanmaktan kaçının. Tavsiye edilen pişirme sıcaklığını düşürün, buna karşılık pişirme süresini arttırın.
Hayır, fırını çalıştırmak için zamanlayıcıyı açmanız ve termostatı ayarlamanız gerekmektedir.
İstediğinizi zaman, zamanlayıcıyı sıfır konumuna getirerek pişirmeyi durdurabilirsiniz.
Herhangi bir bakım veya temizlik yapmadan önce:
Cihazın dışını temizlemek için süngerle basitçe silmek yeterlidir.
Kapağı, emaye veya lake yüzeyler ile şeffaf parçaları az miktarda deterjan ve nemli bir sünger ile temizleyin.
Güçlü temizleme ürünleri (özellikle sodyum bazlı sökücüler), kazıyıcı veya aşındırıcı ped kullanmayın.
Temizliği kolaylaştırmank için fırınınız aşağıdakilerle donatılmıştır:
• Kendi kendini temizleyen duvarlar* yağlı yiyecekler pişirdikten sonra fırınınızı, termostat en yüksek sıcaklığa ayarlı ve kapağı kapalı olarak boş halde 10 dakika ısıtın.
• Izgara bileşeni katlanabilir ancak sökülemez.
• Emaye kaplı ve pürüzsüz tabanlı veya kaldırılabilen* (sökülemez) bir bileşen.
* Modele göre değişir
Yapışan yiyecekler için, yumuşak, aşındırıcı olmayan metal bir ped kullanabilirsiniz. Bileşenleri elleçlerken asla güç uygulamayın.
Tüm aksesuarlar* (raf, tepsi, çevirme şişi seti) biraz deterjanla birlikte suyla veya bulaşık makinesinde yıkanabilir.
Evet, cihazı ilk kez kullandığınızda, biraz duman veya koku çıkması normaldir. Bu durum hızla kaybolur. İlk seferinde, fırını boş olarak (aksesuarları olmadan) çalıştırmanızı öneririz: Termostatı en yüksek konuma getirerek 15 ila 20 dakika boyunca çalıştırın.
Eğer cihazın bazı parçaları alev alırsa, yangını asla suyla söndürmeyi denemeyin. Cihazın tamamını nemli bir kumaş ile sararak alevleri havasız bırakın. Cihazı fişten çekin ve kapağını kapalı tutun.
• Tavsiye edilen pişirme süresine uyun,
• Yüksekliği ayarlanabilir, koyu renkli metal turta kalıbını tercih edin ve toprak, seramik, porselen veya camdan yapılmış olan turta kalıplarını kullanmayın
• Doğru raf konumunda kullanın: Fanlı fırınlarda ortaya, konveksiyon fırınlarda ise tabana yerleştirin,
• Aluminyum folyo kullanmayın.
Fırının iç aydınlatmaları sadece zamanlayıcı işlevi etkinleştirilmişse çalışır.
Bileşenlerin ısıtmak için kızarmalarına gerek yoktur. Aslında, bileşenler kızarıp kızarmaması, ısıtma performansı ve bileşenin uzunluğu arasındaki dağılıma bağlıdır.
Hayır. Fırınınız bir mutfak dolabı ünitesine monte edilmek için tasarlanmamıştır. En az 90°C'lik ısıya dayanıklı, sabit bir zemin üzerine yerleştirilmelidir. Fırının çevresinde, özellikle de üstünde boş alan bırakılması, önemlidir.
Buz çözme modu, fırının içindeki havayı karıştırarak yiyeceklerin çözülmesini hızlandırır (buz çözme modu aşamasında ısıtma yapılmaz).
Yeşil ışık, gereken sıcaklığa ulaşıldığını gösterir.
Kırmızı ışık, cihazın çalıştığını gösterir.
Turbo işlevi tüm yiyeceklerinizi hızla pişirmenizi sağlar. ısı, üst ve alt rezizstanslarda üretilir, buna fanlı işlev de eklenir.
Tabloda bahsedilen pişirme süreleri referans olarak verilmiştir. Kullanılan malzemelerin ve kapların kalitesine göre değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden, pişirme süresinin yiyeceklere ve pişirme araçlarına göre ayarlanması gerekebilir.
Isı, fırının üst ve alt bileşenleri tarafından üretilir. Bu geleneksel pişirme yöntemi et, balık veya puddingler gibi yiyecekleri pişirmeye uygundur.
Isı, fırının üst bileşenleri tarafından üretilir. Bu, geleneksel ızgara/barbekü yapmak için kullanıldığı gibi yemeklerin üstlerini kızartmak için de kullanılabilir.
Isı üretilir ve daha sonra, fırının her noktasında olağanüstü eşit pişirmeyi garantileyecek şekilde fırının arka tarafında yer alan bir fan vasıtasıyla fırının içinde dolaştırılır. Dolaşan hava, yiyeceğinizin her noktada eşit pişmesini sağlar.
Isı, fırının üst bileşenleri tarafından üretilir. Çevirme aksesuarı, etinizin eşit kızarması için döner.
Hamur işlerine çıtır bir doku ve aynı zamanda fevkalade eşit pişirmeyi de sağlayan bu işlev, fanlı ısı ve düşük direncini birleştirir.
Ürününüz için ihtiyaç duyduğunuz her şey için lütfen internet sitemizin “Aksesuarlar” bölümüne gidin.
İnternet sitemizin Garanti bölümünde detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Cihazınız, geri dönüşümü gerçekleştirilebilir veya yeniden değerlendirilebilir malzemeler içerir. Kullanım ömrü sonuna gelen cihazınızı belediyenizin toplama alanlarına götürün.
Talimatlar ve Kılavuz