Tefal STEAMER ULTRACOMPACT Sık sorulan sorular

Referans : VC100230

Sık sorulan sorular
Evet, aslında yemekleri yeniden ısıtabilirsiniz. Zamanlayıcıyı yaklaşık 10 dakikaya ayarlayın (yemeğe bağlı olarak) ve rezervuarda yeterli su olduğundan emin olun.
Zaman içinde, havuç ve pancar gibi yiyeceklerden çıkan güçlü renkli doğal özsular, özsu haznesinde leke oluşturabilir. Bu normaldir. Pişirmeden hemen sonra limon suyuyla temizlenebilir.
Süre genel anlamda 500 g başına 15 dakika olmakla beraber yemeğin miktarına, etin türüne ve buharlı pişiricinin modeline bağlı olarak değişir.
En uzun pişirme süresini gerektiren en büyük yiyecek parçalarını en alt sepete yerleştirmenizi tavsiye ederiz.
Malzemeler çok yoğunsa ve farklı pişirme süreleri varsa, pişirme süresini uzatmayı deneyin.
Çok sayıda malzeme birlikte pişiriliyorsa, daha büyük malzemeleri ve pişirme süresi daha uzun malzemeleri daha alttaki haznelerden birine koyun.
Buhar haznelerini olması gerekenden daha fazla doldurmayın.
Cihazınızda oluşan kireçleri temizleyin.
Malzemeleri küçük parçalar halinde kesin.
Yemeklerin buharlı pişiricide çok daha lezzetli olduğundan, baharatlar az miktarda kullanılmalıdır.
Gerekirse, baharatları yemeğin üstüne serpiştirebilir veya yemeğinize lezzet katmak için buhar suyuna baharat ilave edebilirsiniz.
Evet. Çalışır durumdaki küçük bir elektrikli cihazı kesinlikle gözetimsiz bırakmamalısınız. Bununla birlikte, buharlı pişiriciyi her zaman takip etmeniz gerekmez. Zamanlayıcıyı ayarlamanız yeterlidir; böylece zil sesi yemeğinizin ne zaman yenmeye hazır olduğunu size bildirecektir. Yemeğin yanma riski yoktur ve karıştırmanız gerekmez.
Dikkat: Hazneye su koymayı unutmayın.
Buharda pişirilen yemeklerin özsuları özsu haznesinde toplanır. Bu özsular et suları ve soslar için temel malzeme olarak kullanılabilir.
Haznelerin her birindeki yiyeceğin farklı pişme süreleri varsa, en çok süre gerektiren yiyeceği alt haznede pişirmeye başlayın ve daha sonra pişirme devam ederken, pişirme işlemini tamamlamak üzere üst hazneyi/hazneleri ekleyin.
Tüm dondurulmuş sebzeler dondurulmuş haldeyken buharda pişirilebilir.
Buharlı pişiricide sadece konserve veya önceden pişirilmiş bakliyat ve fasulyeleri kullanmanızı tavsiye ederiz. Bunların suyunun alınıp durulanması ve ardından buhar sepetine yerleştirilmeleri gerekir. Önceden suda bekletilmelerine veya haşlanmalarına gerek yoktur.
Even, buharlı pişiricide Noel pudingi yapabilirsiniz. Bir tencerede gerçekleştirilen buharda pişirme/ağır ateşte pişirme ile aynı sürede pişer. Tek yapmanız gereken su seviyesini kontrol etmek ve azaldığında ilave etmektir.
Evet, buharlı pişiricinizde çıkarma tabanları varsa, bu durumda tabanları 2. ve 3. sepetlerden çıkarabilir ve buharlı pişirma için hazır durumdaki buhar sepetlerinin alt kısmına küçük bir bütün tavuğu yerleştirebilirsiniz.
Evet; kırmızı et, tavuk ve balığa enfes, nemli bir lezzet vermek için buharlı pişirme işleminden önce bunları birkaç saat marine edebilirsiniz.
Uzun pişirme süreli tarifler için su haznesini pişirme esnasında yeniden doldurmanız gerekir. Su haznesini kullanım esnasında doldurmak için kapak ve buhar sepetini kaldırırken fırın eldivenleri kullanmalısınız. Su toplayıcıyı dikkatle çıkararak boşaltın, ardından da su haznesini işlem görmemiş soğuk musluk suyuyla doldurun.
Tek ya da iki katın kullanımı pişirme süresinde bir değişiklik yaratmaz. Buharın ikinci kata ulaşabileceğinden emin olmak için lütfen ilk katı çok fazla doldurmayın.
Buhar sepetine yumurtaları yerleştirmeniz yeterlidir. 6 sert kaynatılmış yumurta için pişirme süresi 12 dakika, 6 yumuşak kaynatılmış yumurta için 8 dakikadır.
Pişirme sırasında haznelere ve kuplara dokunmayın ve buhar çıkarırken cihaza dokunmayın; öncesinde mutlaka durdurun.
Cihazın içerisinde sıcak sıvı veya yiyecek varken yerinden oynatmayın.
Pişirme sonrasında haznelere veya kuplara dokunmak için mutlaka koruyucu eldivenler kullanın.
Doğrudan yemeklere yeşillik, limon, sarımsak, portakal veya hatta soğan ilave etmeyi deneyin.
Harç ile yapılmış tavuk, kırmızı et ve balığa lezzet katmak için, barbekü sosu veya baharat karışımları kullanın.
Evet, özellikle pişirme süresi uzun olan tarifler için.
Ayrıca pişirme sırasında yeniden doldurulması gerekip gerekmediğini görmek için su seviyesini izleyin.
Bazı tariflerde, koruma amacıyla, yoğunlaşmayı önlemek ve hassas yiyecekleri korumak için streç film kullanılması gerekir.
Özel olarak, pişirme için uygun veya mikrodalgada güvenle kullanılan streç filmleri tercih edin.
Pişirme süresini uzatabildiğinden, alüminyum folyo kullanmaktan kaçının.
Pirinç kasesine pirinç ve su koyun.
Kaseyi buhar sepetine ya da en büyük kaseye yerleştirin ve pişirmeye başlayın.
Evet, bunlar bulaşık makinesinde güvenle yıkanabilir, ancak en düşük ısı ayarı veya ön yıkama ayarı ile yıkanması tercih edilir.
Evet, 7-10 kullanımda bir. Hazneyi 1/3 su ve 2/3 beyaz sirke olmak üzere maksimum dolum işaretine kadar doldurun. Cihazı 1 saat boyunca açık tutun ve ardından soğumaya bırakıp su ve biraz sıvı bulaşık deterjanıyla iyice çalkalayın.
Etkili bir buhar akımını muhafaza etmek ve cihazınızın kullanım ömrünü uzatmak için cihazınızın kirecini ortalama olarak 7-10 kullanımda bir temizlemenizi tavsiye ederiz.
• Su haznesine 3 su bardağı sirke koyun ve maksimum seviyeye gelene kadar suyla doldurun.
• Tabana ürünün hiçbir kısmını koymayın.
• Fişini takın ve süreyi 20 dk. olarak ayarlayın.
• Sıcak buhar çıkışına dikkat edin.
Cihazın kireci 7-10 kullanımdan sonra temizlenmemişse, kireci temizleyin.
[Kontrol 1] Suyu doğru yere mi koydunuz?
Lütfen suyu ortadaki gri parçaya sahip su haznesine (ısıtıcı) koyun.

[Kontrol 2] Su haznesine yeterince su koydunuz mu?
Su haznesinde yeterince su yoksa buhar üretmeyecektir. Kısa süreliğine pişiriyor olsanız bile suyun en azından ısıtıcı üzerine çıkmasını sağlamalısınız (gri parça). Yeterince su koyduysanız bile, buhar vermeden önce bir süre beklemek gerekecektir.

[Kontrol 3] Isıtıcı (gri parça) kirli mi?
Isıtıcıda sudan kalan mineral kalıntıları varsa ısıyı doğru iletmeyebilir ve buhar oluşmayabilir. Isıtıcının rengi değişirse (kahverengi, siyah ve beyaz) veya yüzey soyulursa ısıtıcıya bakım yapılması gerekir. Lütfen kireç sökme işlemi uygulayın.
Doğru çalışıyor. Turbo halka ısıtıcıyı çevreler, böylece içindeki su etkili bir biçimde ısınır. Yüzeye bitişik olmayacak şekilde tasarlanmıştır ve boşluğun arasından gelen su buhar üretmek için kullanılır. Lütfen turbo halkanın, çentik aşağı bakacak şekilde doğru yönlendirildiğinden emin olun.
Isıtıcının yüzeyi soyulmuyor. Muhtemelen ısıtıcının yüzeyine yapışan bir filmdir. Kireç sökme işlemi gerçekleştirin.
Su haznesinde yeterli su olmadığında, cihaz ısıtmayı bırakır.
Maksimum yükseklik işaretine kadar tekrar doldurun ve cihaz pişirme programını otomatik olarak yeniden başlatacaktır.
Hazneyi yeniden doldururken eldiven kullanın ve sıcak yüzeylere ya da pişirilmekte olan yiyeceklere dokunmamaya dikkat edin.
Izgaraları her zaman üzerinde durması gereken damlama tepsileri dışında, tüm hazneler çıkarılabilen ızgaralara sahiptir.
Izgaraları çıkararak iri yiyeceklerin (bütün tavuk, enginar, ıstakoz, karnabahar, brokoli vb.) pişirilmesi için pişirme bölgesini genişletirsiniz.
Izgaraları yerine yerleştirmek için:
• Izgarayı doğru tarafta tutun (klips aşağı dönük olarak).
• Izgarayı haznenin içine yerleştirin.
• Hazneyi takmak için klips bölgesine bastırın.
Izgarayı çıkarmak için, ızgaranın üstüne bastırın.
Hayır, her türlü yemeği pişirebilirsiniz. Mesela; et, balık, yumurta, patates, tatlı, pirinç, kuskus vb.
Hayır, buharda pişirmenin avantajı, karıştırıldıklarında bile sebzelerin tatlarının birbirine geçmemesidir.
Buharlı pişirici basınç altında pişirmez, bunun yerine ortamdaki basıncı kullanır.
Buharlı pişiricideki buhar, suyun kaynama sıcaklığı olup yaklaşık 100°C'dir.
Evet, ancak çok sık değil. Çünkü bu sıcaklığın düşmesine ve buhar kaybına neden olur ve dolayısıyla pişirme işlemini yavaşlatır.
Ürününüz için ihtiyaç duyduğunuz her şey için lütfen internet sitemizin “Aksesuarlar” bölümüne gidin.
İnternet sitemizin Garanti bölümünde detaylı bilgi bulabilirsiniz.