Tefal DELICES kullanıcı kılavuzları

Referans : YG650126

Sık sorulan sorular
Öncelikle, oda sıcaklığındaki bir litre sütü oda sıcaklığındaki bir tam yağlı yoğurtla dikkatlice karıştırın. Ardından karışımı kaplara bölün ve kapları yoğurt makinesine yerleştirin. Yoğurt makinesinin kapağını kapatıp fişini takın.
Kapaktaki işaretler (1'den 12'ye) yoğurdun ne zaman hazır olacağını gösterir. Derecenin cihazın üzerinde bulunan işaretle hizalanmasını sağlayın. Öğle vaktiyse ve 8 saatlik bir hazırlama süresi seçerseniz, dereceyi 8 saate getirin. Ardından hazırlama işlemini başlatmak için düğmeye basın. Işıklı gösterge yanacaktır. Hazırlama süresi dolduğunda, aleti fişten çekmek ve yoğurdu buzdolabında saklamak size kalmıştır.
Yoğurt makinenizin doğru çalışması için, çalışır haldeyken makineyi hareket ettirmemeli, titreşimli veya cereyana maruz kalan yerlere yerleştirmekten kaçınmalısınız. Cihazı kesinlikle buzdolabının içine veya üstüne koymamalısınız.
Süt ideal sıcaklıkta ve belirli bir süre içinde mayalanma yoluyla yoğurda dönüşür; bu işlemler yoğurt makinesi tarafından gerçekleştirilir.
Süt, bu dönüşüm için gerekli olan doğal bir "katalizör" oluşturan bir mayalanma maddesidir.
En fazla 5 defa. 5 setten sonra maya yenilenmelidir çünkü zamanla gücünü kaybeder ve yetersiz yoğunlukta bir sonuç verir.
Evet mümkündür, ancak aynı pişirme süresini kullanmanız gerekir.
Marketlerde bulunan, mümkün olan en geç son kullanma tarihine sahip bir kavanoz (150 gr) doğal, sade ve taze yoğurt (tercihen tam yağlı sütten yapılmış).
VEYA
Dondurulup kurutulmuş maya veya kurutulmuş yoğurt kültürü (süpermarket, eczane ve belli sağlık ürünleri mağazalarında satılır). Üreticinin talimatında tavsiye edilen etkinleştirme süresini ve maya/başlangıç kültürü miktarını kullanın.
VEYA
Daha önce yoğurt makinenizde yaptığınız yoğurttan bir kavanoz.
UYARI: İlk parti yoğurdunuzu hazırladıktan sonra, diğer yoğurtlarınız için mayalık olacak şekilde bir kavanoz ayırmanız gerekecektir. 5 partiden sonra, maya yenilenmelidir çünkü bir süre sonra zayıflar ve daha düşük bir kıvam sağlar.
Prize taktıktan sonra yoğurt makinesini hareket ettirmeyin.
Yoğurt makinenizi titreşimli yüzeylerde (örn. buzdolabı, bulaşık makinesi veya çamaşır makinesi) kullanmayın.
Yoğurt makinesinin izlenmesine gerek yoktur ve programın sonunda otomatik olarak durur. Gece de çalışabilir.
Hayır, alt kültür yoğurtlarla uyumsuzdur.
Her seferinde peynir mayası veya limon suyu eklenmelidir.
Hayır. Kapaklar yoğurtlar makineden alındıktan sonra, en az 4 saatliğine buzdolabına konulmadan önce takılır.
Cihazı temizlemeden önce fişini çekin. Cihazın gövdesini kesinlikle suya sokmamalısınız. Nemli bir bez, ılık su ve sabunla temizleyin. Durulayın ve kurutun. Yoğurt kaplarını, kapların kapaklarını ve yoğurt makinesinin kapağını bulaşık makinesine yerleştirebilirsiniz.
Evet. Kavanozlar ve kapaklar bulaşık makinesinde yıkanabilir.
İyi yoğurt elde etmek 8-15 saat sürer. Hazırlama süresi, yoğurdun kıvamını ve tadını etkiler. Süre uzadığında, yoğurt daha ekşi bir lezzet ve katı bir kıvam alır; süre kısa tutulduğunda, tadı daha tatlı ve kıvamı daha sıvı olur.
Evet, hazırlama işlemine başlamadan hemen önce, önceden kaynatılmış olması şartıyla meyve, aroma vermesi için meyve konsantreleri ya da reçel ilave edebilirsiniz.
Birkaç olası sebep:
• Süt tozu eklenmeden yağsız veya yarım yağlı süt kullanılması (tek başına kullanılan süt protein yönünde yeterince zengin değildir). → Bir yoğurt kavanozu kadar süt tozu (yağsız süt için 2 kavanoz) ilave edin veya tam yağlı süt ve yarım kavanoz tüm yağlı süt tozu kullanın.
• Mayalanma sırasında yoğurt makinesinin hareket ettirilmiş, titreştirilmiş veya makineye çarpılmıştır. → Çalışır durumdayken yoğurt makinesini hareket ettirmeyin (buzdolabının üzerine koymayın).
• Mayanın etkisini yitirmiştir. → Mayayı veya yoğurt markasını değiştirin. Mayanızın veya yoğurdunuzun son kullanma tarihini kontrol edin.
• Yoğurt makinesi mayalanma sırasında açılmıştır. → Program bitmeden önce kavanozları hareket ettirmeyin ve yoğurt makinesini açmayın (yaklaşık 8 saat). Çalışması sırasında, yoğurt makinenizi hava cereyanlarına maruz bırakmayın.
• Mayalanma süresinin çok kısa olması. → Birinci döngünün sonunda ikinci bir döngü başlatın.
• Kaplar düzgün temizlenmemiş/durulanmamıştır. → Hazırladığınız karışımı kaplara dökmeden önce, kapların iç kısmında bulaşık deterjanı, ev temizlik ürünü kalıntısı veya kir kalmadığını kontrol edin.
• Yoğurda meyve eklenmiştir. → Meyveleri pişirmeyi deneyin veya tercihen hazır satılan pişirilmiş meyveleri veya reçelleri (oda sıcaklığında) kullanın. Çiğ meyveler, yoğurdun doğru biçimi almasını engelleyen asitli maddeler salar.
• Süt ve mayayı oda sıcaklığında veya biraz sıcak kullanın (37°C veya 40°C'ye kadar ısıtın ve bir termometre kullanarak ölçün). Buzdolabından çıkardığınız sütü hemen kullanmayın.
Sade yoğurtlar, sütün tazeliğine bağlı olarak en fazla 7 gün süreyle buzdolabında muhafaza edilebilir. Doğal yoğurtlar için son kullanma tarihi, yoğurdun yapıldığı günden sonraki 7 günlük sürenin sonudur.
İyi sonuçlar ve hazırlama kolaylığı için, tam yağlı veya yarım yağlı UHT süt veya sulandırılmış süt tozu kullanın. Taze süt (işlem görmemiş) veya pastörize sütün kaynatılıp ardından soğutulması ve kaymağın giderilmesi için süzülmesi gerekir.
Hayır, yoğurt yapmak için sütün laktozlu olması gereklidir.
Diğer hayvanların sütünü kullanabilirsiniz (keçi, koyun, kısrak) veya bitki kökenli süt (soya). Bu tür sütlerden elde edilen yoğurdun kıvamı, inek sütünden yapılan yoğurdun kıvamından daha düşük yoğunluktadır.
Kıvam yetersizliği nedeniyle, pirinç sütü, fındık sütü veya kestane sütünden yoğurt yapılmamalıdır.
Mayalanma süresi çok uzun tutulmuştur; yoğurt makinenizi bir sonraki kullanımınızda mayalanma süresini kısaltın.
Çok fazla mayalanma; mayalanma süresini kısaltın ve/veya biraz süt tozu ilave edin.
Yoğurda meyve eklenmiştir; meyveleri pişirmeyi deneyin veya tercihen hazır satılan pişirilmiş meyveleri veya reçelleri (oda sıcaklığında) kullanın. Çiğ meyveler, yoğurdun doğru biçimi almasını engelleyen asitli maddeler salar.
Kavanozları, kapağı ve gövdeyi dikkatlice temizleyin.
Yoğurtlar en fazla 10 gün muhafaza edilmelidir.
Kendi yoğurdunuzu en fazla 5 kez maya olarak kullanmalısınız.
En uygun sıcaklık 40°C ile 50°C arasıdır.
Evet, bu yoğunlaşmadır. İşlemin sonunda ve yoğurtların içine su girmesini önlemek için, kapağı açın ve lavabonuza boşaltın.
Isıyı kullanarak sütü yoğurda dönüştüren laktik mayalanmaya neden olan bir malzemedir.
Doğal olarak laktik maya içeren yoğurtları kullanabilir veya eczanede veya doğal ürünler mağazasında toz halindeki mayaları alabilirsiniz.
  "Ev yapımı" yoğurtlarınızdan birini daha sonrası için kullanabilirsiniz, ancak en iyi sonuçları almak ve daha katı bir kıvam elde etmek için 5-6 alt kültürden sonra mayayı yenilemelisiniz.
Hayır, buzdolabına koyun ve yemeden önce yaklaşık 4 saat bekleyin.
48 saat sonra, katılaşması için yeterli zaman geçmiş olacaktır
Süt (tercihen tam yağlı) ve doğal yoğurt ya da süpermarket ve eczanelerde bulunan toz maya olabilecek laktik maya.
Tatmadan hemen önce ya da hazırlama sırasında, şekeri süte ve mayaya karıştırarak.
Ayrıca bir şeker alternatifi de kullanabilirsiniz.
Evet. Asitliğin mayalanmayı etkilememesi için meyveleri önceden pişirin ve ardından kavanozlara bölün.
• Yoğurt makinede ne kadar uzun kalırsa, o kadar koyu ve asitli olur.
• Yoğurt makinede ne kadar kısa kalırsa, o kadar yumuşak ve sıvı olur.
İdeal süreyi, kendi damak tadınıza göre sizin bulmanız gerekmektedir.
Hayır. Bu tür kullanım için tasarlanmamıştır.
Cihazınız, geri dönüşümü gerçekleştirilebilir veya yeniden değerlendirilebilir malzemeler içerir. Kullanım ömrü sonuna gelen cihazınızı belediyenizin toplama alanlarına götürün.
Ürününüz için ihtiyaç duyduğunuz her şey için lütfen internet sitemizin “Aksesuarlar” bölümüne gidin.
İnternet sitemizin Garanti bölümünde detaylı bilgi bulabilirsiniz.