Tefal ACTIFRY FAMILY Sık sorulan sorular

Referans : AH900031

Sık sorulan sorular
Actifry Mini için sadece 8,5 ml yağ gerekir (kaşık verilmiştir). Standart kapasiteli 1 kg Actifry ve 1,2 kg Actifry Plus için, 14 ml hacminde bir kaşık temin edilmektedir. 1,5 kg yiyecek kapasiteli Family Actifry, 20 ml ölçüsündeki bir kaşık ile temin edilir. Tariflerin çoğunda 1 kaşık yağ kullanılırken, bu ölçü tarife göre değişebilir. Bazı yemeklerin Actifry'da pişmesi için tam bir kaşık gerekmeyebilir. Dondurulmuş kızartmalık patatesler önceden yağlanmıştır ve sosis gibi yağlı yiyeceklerde zaten çok miktarda yağ bulunabildiğinden; bir kaçık dolusu yağ gerekmeyebilir.
Actifry; Zeytinyağı, Bitkisel Yağ, Ayçiçeği Yağı, Kanola Yağı gibi çeşitli yağlarla kullanılabilir.
Fazla nişastayı gidermek için kızartmadan önce, doğradığınız patatesleri bir kase suyun içinde iki kez yıkayın. Bunun ardından, patateslerin pişirme öncesinde temiz, emici bir kurulama beziyle ve son olarak kağıt havluyla iyice kurulanması şarttır. Dondurulmuş kızartmalık patates kızartıyorsanız, bunlar zaten yağ içerdiğinden yağ eklemeniz gerekmez, çünkü bu hamurlaşmalarına neden olabilir. 2'si 1 arada özelliğini (hazne + tepsi) kullanıyorsanız, yemek tepside kızardıktan sonra tepsiyi çıkamanızın ardından, patatesleri daha çıtır hale getirmek için 2-5 dakika daha kızartın.
Hiç, çünkü dondurulmuş patatesler zaten yağ içerir.
1 kg, 1,2 kg ve Actifry Mini modellerinde, yiyeceklerin motor ünitesine düşmesini önlemek için pişirme sırasında paleti kullanmak zorundasınız.
Pişirme tavası çok dolu.
Pişirme tablolarında belirtilen maksimum miktarlara uyun.
Bunun birçok olası nedeni vardır:
• Doğru patates çeşidini kullanmamış olabilirsiniz.
• Patatesler pişirme işleminden önce yeterince yıkanmamış ve kurulanmamıştır ve hala çok fazla nişasta içermektedir.
• Patatesler çok kalın kesilmiştir. Patatesleri daha ince kesin.
• Yeterli miktarda yağ kullanmamış olabilirsiniz. Yağ miktarını artırın.
• Filtre tıkanmış olabilir. Filtreyi temizleyin.
Bunun birçok olası nedeni vardır:
• Palet yerleştirilmemiştir. Her kullanımda paleti yerine yerleştirin.
• Patatesler veya yiyecekler aynı boyda kesilmemiştir. En iyi pişirme sonuçları için yiyecekleri aynı büyüklükte kesin.
Kesilen patatesin büyüklüğü ne kadar çıtır veya yumuşak olacağını etkiler.
Patatesler ne kadar ince kesilirse, o kadar çıtır olur ve aynı şekilde ne kadar kalın kesilirse içi o kadar yumuşak olur.
Kendi damak tadınıza bağlı olarak, pişirme süresini ve patateslerinizin kalınlığını değiştirebilirsiniz. İnce: 8 x 8 mm/Standart: 10 x 10 mm/Kalın: 13 x 13 mm.
En iyi sonuçlar için, bütün patatesleri yıkayın ve ardından dilimlenmiş patatesleri su berrak akana kadar bolca suyla yıkayın.
Bu işlem nişastayı mümkün olduğunca gidererek patateslerin birbirine yapışmasını önlemenizi sağlar.
Kuru, emici bir mutfak havlusu kullanarak patatesleri iyice kurulayın.
Dilimlenmiş patatesler pişirme öncesinde tamamen kuru olmalıdır.
• Temizlemeden önce tamamen soğumaya bırakın.
• Kapağı açın ve mandalı kaldırarak çıkarın.
• Paleti, pişirme tavasını ve çıkarılabilir filtreyi çıkarın.
• Tüm çıkarılabilir parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir veya yumuşak bir sünger ve bulaşık deterjanıyla temizlenebilir.
• Tüm parçaları, yerine geri yerleştirmeden önce dikkatlice kurutun.
Dondurulmuş kızartmalık patates kızartıyorsanız, bunlar zaten yağ içerdiğinden yağ eklemeniz gerekmez.
Malzeme çok kalınsa üstü yanabilir. Malzemenin kalınlığını azaltın. Pane balık veya ekmek kırıntılarıyla kaplı gıdalar gibi bazı yiyecekler, sıcak havalı pişirme sırasında kuruyup yanma ihtimalinden ötürü tepside pişirmeye uygun değildir.
Actifry cihazının pişirme sıcaklığı, pişirme işleminin sonunda yaklaşık 180°C'dir (yemeğin ortasında 160°C'dir).
Genel anlamda, kızartmalık olarak tavsiye edilen patates çeşitlerini kullanmanızı öneriyoruz. Ancak, mevsime ve nasıl muhafaza edildiğine bağlı olarak sonuçlar tüm patatesler için değişiklik gösterebilir. İyi sonuçlar elde edemiyorsanız, lütfen patates çeşitlerini değiştirmeyi deneyin.
Pişirme sırasında, paletin dönüşünden dolayı kolayca dağılabildiğinden, Actifry'da balık pişirmenizi tavsiye etmiyoruz. Bunu önlemek için, balık pişirmek için üst tepsiyi kullanmanızı tavsiye ederiz (sadece 2'si 1 arada model).
Kapak ile gövde arasında küçük bir boşluk görmeniz normaldir. Kapak ve gövde hava geçirmez olmamalıdır.
Kapağı her zaman sağlam ancak nazik bir şekilde yerine oturtun. Kapağı kapatırken, kapağı çarparak kapatmak yerine, kapağı nazikçe yerine oturtmak için kapağın ön tarafındaki parmak çıkıntısını kullanın. Kapağı bulaşık makinesine koyarken, her zaman bulaşık makinesinin üstüne yakın bir yere yerleştirin (daha soğuk bölge) ve daha soğuk bir program seçin; bulaşık makinenizin kullanım kılavuzuna başvurun.
Evet, bu gerçekten çok amaçlı bir alet olup çok çeşitli yemekler pişirmek için kullanabilirsiniz.
Cihazınız başlangıçlardan tatlılara kadar sayısız tarif için kullanılabilir.
Çıtır patates, gevrek tavuk veya hatta meyveli pasta bile yapabilirsiniz...
Önceki Actifry tasarımları ve Actifry Family, 2'si 1 arada Actifry tabağının eklenmesine uygun değildir.
Pişirme sırasında kapağın açılması tehlikeli değildir, ancak  malzemeler tavanın kenarlarında toplanmış olsa bile bunu yapmanız önerilmez.
Cihazın içindeki sıcaklığı düşürür ve "Smart" tariflerinde, mükemmel sonuçlar için test edilmiş pişirme ayarlarını bozabilir.
Cihazınız, geri dönüşümü gerçekleştirilebilir veya yeniden değerlendirilebilir malzemeler içerir. Kullanım ömrü sonuna gelen cihazınızı belediyenizin toplama alanlarına götürün.
Ürününüz için ihtiyaç duyduğunuz her şey için lütfen internet sitemizin “Aksesuarlar” bölümüne gidin.
İnternet sitemizin Garanti bölümünde detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Talimatlar ve Kılavuz