TEFAL VERSALIO 7in1 FRİTÖZ VE ÇOKLU PİŞİRİCİ

VERSALIO 7in1 FRİTÖZ VE ÇOKLU PİŞİRİCİ Tüm aile için Versalio çoklu pişirici ve fritöz

Versalio 7'si 1 arada: muhteşem pişirme!

7 pişirme moduna sahip akıllı çoklu pişirici Versalio ile tanışın. Derin kızartır, kızartır, pişirir, kısık ateşte pişirir, soteler, haşlar/makarna yapar ve yemeklerinizi sıcak tutar - hepsini yapabilir, hayatınızı kolaylaştırır! Akıllı ve kullanışlı, çıkarılabilir zamanlayıcı sayesinde daima kalan zamanı tutabilirsiniz ve 80°C'den 180°C'ye kadar ayarlanabilir sıcaklığı sayesinde her zaman en iyi yemekleri hazırlayabilirsiniz.

Versalio 7-in-1, 7 pişirme moduna sahip çoklu pişirici ve fritöz: Kızartma, derin kızartma, pişirme, kısık ateşte pişirme, soteleme, haşlama/makarna ve sıcak tutma.

Eksiksiz pişirme için 7 pişirme moduna sahip olan Versalio çoklu pişirici, her işi mükemmel şekilde yapar: Kızartma, derin kızartma, pişirme, kısık ateşte pişirme, soteleme, haşlama/makarna ve sıcak tutma. 80° - 180°C arasında ayarlanabilir sıcaklığın yanı sıra çıkarılabilir zamanlayıcıya sahip olan bu pişirici, her seferinde leziz sonuçlar için pişirmeyi kolay ve rahat hale getirir. 20 tarifin yer aldığı kitapla yeni fikirler hiç bitmeyecek. Temizlemesi kolay, bulaşık makinesinde yıkamaya uygun, çıkarılabilir hazne ve kapağa sahiptir.  
Esaslar
  • 1 üründe 7 pişirme modu!

    7 pişirme moduna sahip akıllı çoklu pişirici Versalio ile tanışın. Derin kızartır, kızartır, pişirir, kısık ateşte pişirir, soteler, haşlar/makarna ve yemeklerinizi sıcak tutar

  • Kullanışlı  

    Çıkarılabilir hazne

  • Ayarlanabilir termostat

    Işıklı Açma/Kapama düğmesi

  • Kolay kullanım

    Adjustable oil capacity

     

     

  • Çıkarılabilir zamanlayıcı

    Always keep track of cooking time
     

     

  • Easy to clean

    Çıkarılabilir, bulaşık makinesinde yıkanabilir hazne ve kapak

Özellikler - Karşılaştırma
Renkler BEYAZ  
BEYAZ  
White  
Paslanmaz Çelik  
Yapğ kapasitesi 2  L
2.1 L  
2.2  
1.8  
Patates kızartması kapasitesi 1  kg
1,2  kg
1.4  
0.8  kg
Çıkartılabilir kase    
   
   
   
Kase kaplaması Yapışmaz kaplama  
Yapışmaz kaplama  
Yapışmaz kaplama  
Alüminyum  
Rahat dokunuş    
   
   
   
Pencere    
   
   
   
Filtre Karbon  
Metalik  
Karbon  
Metalik  
Açma/Kapama Tuşu    
   
   
   
Zamanlayıcı    
   
   
   
Gösterge ışığı    
   
   
   
Bulaşık makinesinde yıkanabilir - detaylar Hazne, kapak, kızartma sepeti  
Kapak, kızartma sepeti  
Kapak, hazne, kızartma sepeti, karbon kartuş  
kızartma sepeti  

Talimatlar ve Kılavuz
Sık sorulan sorular
Harçlı yiyecekler sepete direkt olarak konulmamalıdır. Harç, sepet tellerinin etrafına dolaşarak yapışır. Öncelikle sepeti yağa indirin. Harçlı yiyecekleri doğrudan yağın içine koyarken plastik eldiven takın.
Fritöz tüm yiyecekleri pişirir: sebze, et, balık, deniz ürünleri, meyve. Fritözünüzle tatlı yapabilirsiniz: fritter (meyveli börek), donat, meyve.
Fritözün içindeki yağı taze ve temiz tutmak için ağzı kapalı şekilde saklayın. Fritöz uzun bir zaman kullanılmayacaksa, yağı ayrı bir kapta saklayın ve fritözü temizleyin.
Kızartma sıcaklığına değişik sıcaklıklarda ulaştıkları için farklı yağ türlerini hiçbir zaman karıştırmayın. Aksi takdirde pişirme sırasında yağlar ayrışabilir veya sıçrayabilir.
Isınma süresi, termostat ayarına, modele ve büyüklüğe bağlı olarak 10-18 dakika arasında değişir. Sabit veya çıkarılabilir kaplı modellerde farklılıklar görülebilir. Fritöz ısınırken sıcak gösterge ışığı yanar ve fritöz istenen sıcaklığa ulaştığında ışık söner.
Kılavuz olarak:
a) Yuvarlak süper kömür filtreler 35 kızartmadan sonra değiştirilmelidir.
b) Köpük filtreler 20 kızartmadan sonra değiştirilmelidir.
c) Balık kızartıyorsanız, ayrı bir filtre kullanmanızı ve kullanımdan sonra yağı değiştirmenizi tavsiye ederiz. Bazı filtreleri yıkayabilirsiniz. Kılavuzdaki talimatlara bakın.
Fritözünüzdeki yağ en azından 10 kullanımdan sonra değiştirilmelidir. Ayçiçek yağı ve fıstık yağı her 5 kullanımdan sonra değiştirilmelidir. Çatırtı sesleri duyuyorsanız yağı hemen değiştirin (yapın içinde su olduğuna işaret eder). Yağın düzenli olarak temizlenmesi eskimesini engeller. Balık, deniz ürünleri veya ağır malzemeler kızartıyorsanız yağı daha sık değiştirmeniz gerekebilir.
Her kullanımdan sonra soğuyunca yap süzülmeli ya da (kağıt filtre, filtre kabı ya da kevgir kullanarak) filtre edilmelidir. Böylece yağın erken kirlenmesi engellenir. Balık için kullanılan yağ ayrı muhafaza edilmelidir.
a) Yağ yeterince sıcak değildir. Ayarlanabilir termostatınız varsa pişirdiğiniz yiyecek için doğru ayara getirdiğinizden emin olun. Cihazınızın ayarlanabilir termostatı yoksa, fritöz üstündeki ışığın söndüğünden emin olun, bu ışık size yağın ne zaman kızartma için hazır olduğunu gösterir. b) Sepette çok fazla yiyecek vardır. Daha iyi sonuçlar elde etmek için yiyecekleri (özellikle donmuş yiyecekleri) daha az miktarlarda kızartın. c) Yiyecekleri yeterince uzun süre pişirmemişsinizdir. Pişirme süresini birkaç dakika artırın, gevrekliğini kontrol etmek için sepeti kaldırın.
a) Fritöz maksimum işaretinin üzerinde doldurulmuştur (yağ veya malzeme ile). Yağ seviyesini kontrol edin. Kabın içinde minimum ve maksimum seviye işaretleri vardır.
b)Yağın içine ıslak yiyecek parçaları düşmüş olabilir. Kızartmadan önce yiyeceği tamamen kurutun ya da dondurulmuş gıdalardaki buz parçalarını ayırın.
Mükemmel sonuçlar için bitkisel yağ kullanmanızı tavsiye ederiz.
Fritözünüzde asla birden çok yağ türünü karıştırmayın, her yağın kızarma sıcaklığı farklıdır.
Katı bitkisel yağ kullanacaksanız:
• Fritöze koymadan önce yağı parçalara bölün ve bir kapta eritin (150°C).
• Katı yağı asla direkt olarak fritöz kabında eritmeyin.
Özellikle fritöz sepetine yağ koymayın.
Kötü kokular eskimiş yağdan ya da değiştirilmesi gereken doymuş bir filtreden gelebilir. Yağı, filtreyi ya da ikisini birden değiştirin.
Pencereyi, limon suyu ya da yarıya bölünmüş patatesle silin, pişirmeden önce bir kez daha silin.
Modele bağlı olarak:
a) Sepetin yüksekliği dışarıdan ayarlanabilir (yiyeceği kızgın yağın içine kapak kapalıyken indirmenizi sağlar).
b) Dış yüzey soğuk kalır.
c) Kapak tek dokunuşla açılır.
d) Özellikle semi pro modelleri, aşırı ısınma (kuru ısınma) durumunda devreye giren ve yeniden etkinleşebilen bir termik sınırlandırıcıya sahiptir. Cihazınız çalışmıyorsa, bu sınırlandırıcının etkin durumda olup olmadığını kontrol edin.
Kızartma tankı, kullanmadan önce, soğukken ve cihazın fişi prize takılı değilken doldurulmalıdır.
Birkaç kullanımdan sonra seviyeyi ayarlayın. Bu işlemi her zaman cihaz fişe takılı değilken ve soğukken yapın.
Fritözü asla kızartma yağı veya yemeklik yağ olmadan kullanmayın.
Tankta genellikle iki işaret vardır: minimum ve maksimum; kullanım talimatlarına bakın.
Asla maksimum işaretinden fazla veya minimum işaretinden az yağ koymayın.
a) Yağ uygun kızartma sıcaklığına erişir erişmez (pilot ışığı söner).
b) Seçili modellerde değişik pişirme sıcaklıkları arasında seçim yapmanızı izin veren çok konumlu termostat vardır. Düşük konum yağı 170°C / 338°F, yüksek konumsa 190°C / 374°F civarında bir sıcaklıkta tutar. Düşük ayar yüksek sıcaklığa dayanıklı olmayan narin yiyecekleri pişirmek için kullanılabilir (mantar, bazı balık türleri). Yüksek ayar patates, et, dondurulmuş hazır yiyecekler, tavuk ve diğer birçok dayanıklı yiyeceği kızartırken harika sonuçlar verecektir.
Talimatta belitilen maksimum dolum işaretine uygun olarak yiyecekleri sepete yerleştirin.
Yemeklerin daha da lezzetli olması için, maksimum dolum işaretine kadar değil yarı seviyede doldurmanızı tavsiye ederiz.
Patatesler için pişirme sıcaklığını 170°C (338ºF) ile sınırlandırmanızı tavsiye ederiz.
• Fritözün tamamen soğumasına izin verin.
• Yağı bir hazneye dökün (bu vesileyle yağı filtreleyebilir veya değiştirebilirsiniz).
• Fritözden filtreleri ve kapağı çıkarın (modele özel talimatlara bakın). Kapak sıcak sabunlu suyla yıkanabilir ve sonra iyice kurulanmalıdır. Bazı kapaklar bulaşık makinesinde yıkanabilir (modele özel talimatlara bakın).
• Filtreyi değiştirin. (modele özel talimatlara ve değiştirme aralıklarına bakın).
• Çıkarılabilir kap (seçili modellerde) sıcak sabunlu suyla yıkanmalı ve iyice kurulanmalıdır. Kabı bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Aşındırıcı kullanmayın. Bir filtre sistemine sahipse valfi temizlemeyi de unutmayın.
• Sabit kapların yağ kalıntılarını mümkün olan en iyi şekilde temizlemek için kağıt havlu ile silinmesi gerekir. Kabı yarıya kadar ılık su ve bulaşık deterjanı ile doldurun (Fritözü, kordonu veya fişi asla suyun içine sokmayın) ve yumuşak bir sünger ile temizleyin. Suyun cihazın dışına taşmadığından veya ısıtma parçası ile temas etmediğinden emin olun.
• Suyu dökün ve yalnızca içini durulayın, iyice kurulayın.
• Fritözünüzün dışını nemli bir sünger ve sabun ile silebilirsiniz. Bunun her kullanımdan sonra yapılması tavsiye edilir.
Yağı düzenli olarak değiştirin (8-10 kullanım).
Yağı daha uzun süre iyi durumda tutmak için her kullanımdan sonra fritözün altındaki yanık parçacıkları (yemek kalıntılarını) temizleyin.
Filtreyi düzenli olarak değiştirin ve temizleyin (*modele göre): Bunu yapmazsanız filtreniz tıkanır ve kullanım sırasında suyun boşalmasına engel olur.
Fritözünüzü talimatlarda verilen kullanım tedbirlerini dikkate alarak düzenli aralıklarla temizleyin.
Kullanılmış yağı hava geçirmeyen bir kaba koyun ve atın (Atık toplama ve altyapı bölgeden bölgeye değiştiği için yerel geri dönüşüm servisinize başvurun. Geri dönüştürülebilir atıkların işlenip işlenemeyeceği, yerel geri dönüştürme hizmetine göre değişiklik gösterebilir.)
Lavaboya boşaltmayın.
Su ve yağ birbirine karıştırılamaz; karıştırılır ve aşırı ısıtılırlarsa suyun ani buharlaşması yağın sıçramasına neden olabilir.
Fritöz ses çıkarırsa içinde hala su olduğunu gösterir. Ses, suyun buharlaşmasından kaynaklanır.
Bu patlama seslerini duyduğunuz anda lütfen yağı değiştirin. Yağı değiştirmezseniz sıçramaya başlayabilir.
- Yarı profesyonel modellerde, fritöz yağsız ısıtıyorsa bir gücenlik cihazı etkinleşir.
• Ürünü soğumaya bırakın.
• Taban ünitesindeki RESET (SIFIRLA) işlevini kullanın.
‒ Geleneksel soğutma duvarlı fritözlerde bir RESET (SIFIRLA) işlevi bulunmamaktadır. Lütfen ürününüzü yetkili bir tamir servis merkezine götürün.
• Kapak düzgün şekilde kapatılmamıştır.
Düzgün şekilde kilitlendiğinden emin olun.

• Çıkarılabilen kapaklar için, mandalın düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Conta zarar görmüş olabilir.
Yenisiyle değiştirmek için bir Yetkili Servis Merkeziyle iletişim kurun.
Pili bitmiştir. Yenisiyle değiştirin.
• Taze patatesle yapılan kızartmalarda:
- Birbirlerine yapışmalarını önlemek ve nişastasını almak için pişmemiş patatesleri kaynar suyun altına tutun.
- Havluyla kurulayın, sonra 8 dakika sepette pişirin, çıkarın ve fritözün sıcaklığının artmasını bekleyin, sonra da pişmiş kızartmalarla dolu sepeti iyice kızarmaları için iki ya da üç dakika daha pişirin.
• Donmuş patates kızartması yaparken asla torbanın içeriğini doğrudan kızgın yağın içindeki sepete dökmeyin, önce mümkün olduğu kadar buz parçalarını çıkarın ve bir havlu üzerinde biraz kurutun.
• Başka yiyeceklerin eşit şekilde pişmesi için çok büyük olmayan parçalar halinde ve aynı büyüklükte kesin.
• İçine düşmesini önlemek için kızartmaya fritözden uzak bir yerde tuz ya da baharat ekleyin.
Elektrikli fritözler, yağı doğru sıcaklıkta tutmak ve aşırı ısınıp alevlenmesini önlemek üzere tasarlanmış termostatlarla kontrol edilir. Bu da fritözleri daha güvenli kılar. Çoğu fritöz ayrıca termal güvenlik sistemine sahiptir ve aşırı ısınma durumunda fritözü kapatır. Diğer güvenlik özellikleri, kızaran ürünlerin görünebildiği gözetleme pencereleri, dış yüzeylerin aşırı ısınmasını önleyen gövde ve kızartma sırasında yağ sıçramalarını önleyen ve çarpma anında yağ dökülmesini önleyen kilitli kapaklardır.
Yağın içinde çok fazla su olabilir.
Pişirmeden önce malzemeleri iyice kurulamak ve donmuş gıdaların buz parçalarını silmek çok önemlidir.
Yağda çok fazla su bulunduğunda su kaynamaya başlar ve yağın dışarı sıçramasına sebep olur.
Yerfıstığı yağının yanma noktası, diğer bitki yağlarına göre daha düşüktür ve bu nedenle de kızartma sıcaklıklarında hafif yanmaya başlar. Yerfıstığı yağı ayrıca çok arzu edilmeyen hafif bir kokuyu da beraberinde getirir.
Harçlı yiyecekler sepete direkt olarak konulmamalıdır. Harç, sepet tellerinin etrafına dolaşarak yapışır.
Su ve yağ birbirine karıştırılamaz; karıştırılır ve aşırı ısıtılırlarsa suyun ani buharlaşması yağın sıçramasına neden olabilir.
Yağ içindeki su miktarının minimumda tutulmasını sağlamak amacıyla kızartmadan önce gıdaların fazla suyunu alın.
Gıdayı (özellikle donmuş gıdayı) doğrudan sepete veya fritöze atmayın, çünkü buz yağa su karışmasına neden olur.
Kullanımdan sonra kızartma sepetini kapakla örtmeyin, çünkü bu fritöz içinde buğulanmaya neden olabilir.
Kapaktaki buğunun fritöz içine damlamasına izin vermeyin.
Fritözü asla dışarıda saklamayın veya kullanmayın çünkü bu buğulanmaya neden olur.
Fritöz hiçbir zaman maksimum dolum işaretini aşan yağ seviyeleriyle çalıştırılmamalıdır, çünkü bu durum taşmalara neden olur.
Kepçe kullanarak fazla yağı alın.
Cihazınız, geri dönüşümü gerçekleştirilebilir veya yeniden değerlendirilebilir malzemeler içerir. Kullanım ömrü sonuna gelen cihazınızı belediyenizin toplama alanlarına götürün.
Ürününüz için ihtiyaç duyduğunuz her şey için lütfen internet sitemizin “Aksesuarlar” bölümüne gidin.
İnternet sitemizin Garanti bölümünde detaylı bilgi bulabilirsiniz.